top of page

7. Pusteøvelser

Dere har nå øvd på ulike deler av selvutvikling . I det første blogg kurset lærte dere om:

1.sinne, 2. sorg, 3. håp, 4. fortiden, 5. nåtiden, 6 anerkjennelse, 7. egenverd, 8.deg versus andre, 9. tidsbegrepet, 10. veien videre.


I dette andre blogg kurset har dere lært om:

1.Selvransakelse, 2. reaksjon, 3. gi slipp, 4.grunnmuren, 5.trappetrinnsprinsippet, 6.angstnivå,


Nå skal vi gå til den siste delen av dette kurset, 7. pusteteknikk.

Pusten er det essensielle av et menneskes liv og helse. Pusten er opprettholdelse av livet, men kan også være det som skiller opprettholdelse av livet til det å leve. Måten du puster på forteller noe om din helse. Er du kort pustet og puster fra brystkassen med korte åndedrag, eller puster du dypt fra magen med lange åndedrag. I begynnelsen når du begynner å fokusere på pusten, så vil den oppleves anstrengt og hakkete, og det kan være vanskelig å puste fra magen. Øv deg på dette hver dag. La pusten være naturlig og rolig.

Det finnes ulike teknikker som gir god og rolig pust, og kontroll på pusten. Når du blir nervøs, redd eller av en annen grunn opphisset, så vil hjertet slå raskere, pulsen blir raskere og kroppen øker inntaket av oksygen ved å øke puste hastigheten. Dette er kroppens forsvarsmekanisme som forbereder deg på at du må håndtere en fare. Kroppens faresignal sendes ut ved hjelp av de signaler du sender ut med din psyke. Hvis du er engstelig for å åpne ytterdøren, så er ikke det en rasjonell frykt, men du sender ut faresignaler gjennom dine hormoner og kroppens nervesystem responderer på dette ved å forberede deg på en fare.

Pusteteknikk hjelper deg til å senke faresignalet slik at du kan tenke klart og ta gode avgjørelser i alle situasjoner.

Noen ganger trenger du en teknikk som kan hurtig roe deg ned, mens andre ganger trenger du teknikker for å kunne gå i dybden av deg selv.

Start med å bli kjent med deg selv. Når du puster rolig, kommer pusten fra brystkassen eller magen, eller er det en følelse av at den kommer fra halsen. Gjenta pustingen til du vet hvor den kommer fra. Er følelsen av at pusten kommer fra halsen, vil du sannsynligvis også ha anstrengte skuldrer.

Når du trenger hurtig hjelp med pusten, så er det ikke bare å kontrollere pusten, men også å ta fokuset bort fra det som gir deg vanskeligheter.


En enkel teknikk er 3x4 regelen. Pust inn samtidig som du teller sakte til fire, hold pusten mens du teller til fire og slipp pusten ut mens du teller til fire. Gjenta så mange ganger som nødvendig.

Denne teknikken lar deg kontrollere pusten der og da. Men går du rundt med opptrekket skuldrer og har pusten fra halsen, så må hele puste vanen endres.


Sett deg på et rolig sted. Rugg litt med setet slik at du sitter stødig. Strekk kroppens ryggvirvel til du sitter rett i ryggen. Løft skuldrene litt og før dem bakover. Kjenn at hodet sitt godt på skuldrene, og at du har en balansert følelse i kroppen. Føl på dette velbehaget en stund og kjenn etter hvordan pusten din er nå, og hvor den kommer fra.

Herfra kan vi fortsette med å øve på dyp inn og ut pust fra magen. Plasser hendene på magen og registrer hvordan magen beveger seg i pusten. Når du puster inn skal magen blåses ut, og når du slipper pusten ut skal magen trekke seg sammen.

Åpne munnen, plasser tungen nede i ganen og pust inn mens du kjenner luftstrømmen bakerst i ganen. Lag gjerne samme lyden som når du sover. Plasser hendene på magen og kjenn at magen blåses utover. Trekk pusten inn så langt som du får til, hold pusten mens du teller sakte til fire og slipp så ut pusten på et kraftig puh, pust ut til det ikke er mer igjen før du drar inn pusten på samme måte som beskrevet. Gjenta dette tre ganger. Fyll så lungene med oksygen og pust normalt. Hvordan føler du deg i kroppen nå?

Gjenta denne øvelsen hver dag og du vil merke fremgang for hver dag. Du vil merke at anspentheten vil forsvinne, du vil kunne senke skuldrene og du vil få en roligere pust. Du vil kunne puste dypere for hver gang og holde pusten lengre for hver gang.

Ved for korte inn pust vil ikke hjernen få tilstrekkelig med oksygen, Du opplever gjerne økende hodepine, konsentrasjonsvansker, vanskeligheter med å huske, og kanskje vil du være mer nærtagende enn normalt.

Det er derfor viktig å puste riktig, få nok oksygen ikke bare for å opprettholde livsfunksjonene, men for å kunne leve til fulle.

Gjennom forløsning av gamle vanskelige energier, ved å være ærlig med seg selv og utvikle deg selv og dine energier, gjennom pust, kosthold og levevei, vil energiene økes og du og din forståelse av universet vil øke i takt med din utvikling.

Når du nå kan puste normalt med magen så kan du ta et steg videre.

Sett deg ned og avbalanser kroppen som beskrevet overfor. Trekk pusten dypt inn, fokuser på pusten, flytt tankene dine der pusten er. Pust ut gjennom bena. Koble deg så til moder jord, ved å tenke deg til at du er forbundet med moder jords energi og la pusten gå inn i moder jord. Du kan gjøre det samme ved å fokusere på ulike steder på kroppen og puste ut i moder jord. Energistrømmen går både fra universet ned til moder og jord og fra moder jord til universet. Du vil derfor kunne puste energi begge veier.

Pust alltid ut vanskelige energier, la de ikke samle seg opp i kroppen. Følge de instruksjoner du har fått til å heve energiene dine, til å øke din bevissthet og til å ivareta deg selv både fysisk og psykisk. Ikke bare lev, men lev til fulle.

I lys og kjærlighet

Erkeengelen Mikael.106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

TRIANGEL EFFEKTEN

I den siste kanaliseringen snakker erkeengelen Mikael om triangel effekten. Når vi er syke går vi til legen, vi finner kanskje en feil som rettes opp eller dempes med en eller annen form for behandlin

JULEKALENDER

Nå er det virkelig lenge siden jeg har vært på bloggen. Jeg har ikke fått beskjed om å skrive noe, og kanskje er det slik at vi er litt bortskjemte med å få fortalt hva vi skal tenke på hver dag, elle

6. Angst nivå

Angst er et relativt begrep. Det noen føler angst for, kan andre ikke reagere på i hele tatt. Altså kan man ikke måle angst utfra en hendelse eller omstendighet. Det som utløser angst hos noen, kan væ

Comments


bottom of page